Mis on teeseen ehk kombucha?

Kombucha on iidsete traditsioonide järgi pruulitud teeseenejook, mis sisaldab naturaalseid ensüüme, vitamiine ja probiootikume. Kõhule kasulikud bakterid aitavad kaasa seedimisele ning seeläbi tervendavad keha ja vaimu.  

Kombucha päritolu arvatakse tulevat Aasiast ning seda on aastatuhandeid jagatud käest-kätte. Legendi järgi pärineb kombucha korea füüsikult Kombu, kes ravis jaapani keisrit Inyko’t fermenteeritud teega, jaapani keeles cha. Sealt ka nimi kombu + cha

Esimesed kirjalikud märkmed kombucha pruulimisest pärinevad Hiinast Qin’i dünastiast aastal 220 e.m.a, kui seda jooki tunti nimega “elueliksiir”. Tänapäeval on tõestatud, et kombucha ehk teeseenejook on pärmseente (Candida mycoderma) ja äädikhappebakterite (Acetobacter xylinum) vastastikku kasulik kooselu ehk sümbioos, vahel lisandub ka Bacterium gluconium. Koostöös valmivale joogile omistatakse palju tervisele kasulikke omadusi alates väsimuse vähendamisest kuni organismi üldise toonuse tõstmiseni.

KUMA Kombucha on toodetud käsitööna Eestis ning selle valmistamisel kasutame puhast toorainet: orgaaniline must tee, ökoloogiline roosuhkur, vesi ning kombucha valmimiseks vajalik bakterite ja pärmseente sümbiootiline kultuur ehk teeseen. Meie seenetee on maitseomaduste poolest kergelt hapukas ning väikese mulliga.

Mida kasulikku sisaldab KUMA Kombucha ja mida head see sinule teeb?

Hommikuseks energiaturgutuseks soovitame juua pudeli kombuchat hommikusöögi kõrvale. Naudi karastavat jooki lõunaks, kui tunned, et vajad midagi värskendavat. Või lae oma keha kombuchaga enne või pärast treeningut. KUMA Kombucha on ka hea alternatiiv õhtustele snäkkidele või klaasile veinile.

KUMA Kombuchas tekkiv mull on naturaalne, pudelis toimuva teise fermenteerimisprotsessi tulemus. Seetõttu ole pudelit avades ettevaatlik. Hoia kombuchat külmas, sest siis säilivad maitseomadused kõige paremini.